ENTREVISTA A SIDONIE

ALL YOU NEED IS LOVE

Són una de les millors bandes de pop del país. Uns mags a l’hora de formular adictives píndoles de tres minuts d’exquisides melodies. Acaben de presenten El Incendio, el seu cinquè treball d’estudi i el que ja ha estat designat com l’àlbum de l’amor de Sidonie. I és que el sentiment que fa moure el món és el gran protagonista d’aquesta nova obra per emmarcar del trio barceloní.

Merescuda o no, teniu fama de ser bastant cràpules, però a El Incendio heu tret la vostra part més romàntica.

ÀXEL PI (Batería) El romanticisme no exclou el crapulisme, i nosaltres som cràpules, o se’ns considera cràpules, però també som sensibles.

Parlant d’amor, és complicat mantenir relacions estables quan formes part d’una banda com Sidonie?

JESUS SERNA (Baix i veu) És molt complicat ser músic i tenir parella estable. I no només per les moltes temptacions que et puguis trobar, sinó perquè et passes molt temps fora de casa. Un músic com nosaltres normalment treballa de dijous a diumenge, a l’inrevés de la gran majoria, i per tant no pots gaudir del temps lliure amb la teva parella, perquè quan tu treballes ella no i a l’inrevés, i això acaba per erosionar una relació.

AP Però afecta a totes les relacions, no només a les de parella, sinó que també a la relació amb la família i amb els amics. No ens adonem, però entregant-nos tant a una cosa que ens estimem tant com el grup, deixem de banda el contacte amb les persones que més importen.

MARC ROS (Veu i guitarra) A més, els músics, per sort o per desgràcia, treballem d’allò que més ens agrada i tenim el defecte que el poc temps que estem a casa, també el passem gran part pensant en noves cançons, i, és clar, l’altra persona es cansa. L’única relació estable que hem tingut realment des de que vam formar el grup és la que existeix entre nosaltres.

És a dir, ser membre de Sidonie és com tenir dos parelles.

MR Sí, i a més amb la virtut de que no hi ha sexe entre nosaltres (rialles), que és el que fa que ens mantinguem units

AP Imagina’t que el Marc i el Jesús s’enrotllessin, jo em posaria gelós i el grup acabaria separant-se (rialles).

Diuen que costa més escriure sobre el desamor que sobre l’amor. És cert?

MR Sí, però per una simple qüestió de logística. Quan estàs enamorat et passes el dia amb la teva parella fent l’amor o passejant pel parc, i quan no sents l’amor et passes el dia penjat de la guitarra intentant treure’t les penes de sobre. Per altra banda, a mi m’ha costat parlar d’amor per una qüestió de timidesa, ja que no estava acostumat a expressar tan obertament els meus sentiments.  Hem feia vergonya i pànic la idea d’haver de gravar aquestes cançons per després haver-les de cantar en directe davant de la gent.

AP És possible que a tu com a compositor de gairebé tots els temes t’hagi estat terapèutic expressar tant obertament aquests sentiments?

MR Sí. Fent un disc on es parla de l’amor d’una forma tan directa m’ha servit per fer-me tot un seguit de reflexions que abans no em feia.

AP D’altra banda, sent conscients que estàvem gravant el disc d’amor dels Sidonie, va provocar que ens embriaguéssim d’aquest sentiment. Hi ha una anècdota molt curiosa en aquest sentit. Vam gravar el disc als estudis de Poble Nou on sempre hem treballat. Un dia, a meitat del procés, vam pujar a la teulada i vam veure que algú havia fet una pintada enorme a la façana d’un edifici dels voltants on hi posava ‘Más amor’. Portem deu anys treballant en aquests estudis, i el dia que decidim fer un disc sobre l’amor ens trobem amb aquesta pintada. Són aquelles petites casualitats que et fan creure encara més amb el que estàs fent.

Més enllà de la temàtica amorosa del disc. En una vesant estrictament musical, aquest El Incendio també mostra una evolució. Continueu sent aquella banda de clares influencies pop anglosaxones, però el ventall estilístic ara és molt més ampli.

JS És el que sempre hem intentat, anar evolucionant disc a disc, i que cada àlbum soni una mica diferent a l’anterior. El nostre sempre ha estat trobar la melodia perfecta i aquesta vegada és on més a prop hem estat d’aconseguir-ho.

Què es sent quan escrius una melodia rodona d’aquelles que no et pots treure del cap?

MR Tot depèn de la cançó. Hi ha cançons que trigues dos anys en acabar-les i d’altres que ni amb una hora ja estan terminades, i quan passa això és realment increïble. L’únic que tens al cap es agafar una guitarra perquè la idea no se t’escapi.

El disc el vàreu masteritzar a Abbey Road, els mítics estudis on treballaven els Beatles. M’imagino que per vosaltres, fans incondicionals del Fab Four, va ser una experiència meravellosa.

MR Imagino que deu de ser el mateix que sent un pintor quan entra a la Capella Sixtina, amb la diferència que el pintor no pot pintar sobre el treball de Miquel Àngel, i nosaltres, a la que podríem denominar com la Capella Sixtina del pop, sí que vam poder treballar. L’edifici en realitat és bastant fred, però una vegada hi entres notes certa màgia a l’ambient.

AP Van ser tres dies inoblidables.

JS A més vam pujar al terrat de l’edifici, que és on anaven els Beatles a fumar els seus porros, i també vam fumar i signar a la paret, que és una cosa molt habitual que fan els grups que passen per allà. Abans que nosaltres havia estat el cantant de Supergrass i també va firmar.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s