ENTREVISTA A JOSÉ CORBACHO

Una entrevista amb en José Corbacho és tal i com l’imagines: entretinguda, divertida i interessant. Amb la seva faceta d’actor temporalment arraconada, el de l’Hospitalet es troba actualment rodant la segona temporada de Pelotas. Visca la Unión Futbol Club!

Ens avançaràs alguna cosa del que podrem veure a la segona temporada de Pelotas?

JOSÉ CORBACHO Hi ha canvis importants, però mantenint l’ADN de la primera temporada. Potser a aquesta segona hem apostat més per la comèdia. També s’han incorporat molts personatges nous. I si la primera temporada va començar amb un enterrament, aquesta ho farà amb un part. De qui és el fill? Haureu d’esperar per veure-ho.

La primera temporada va tenir molt bona acollida.

JC Per a nosaltres va ser una aposta. El Juan i jo volíem portar a la tele el to que usem a les nostres pel·lícules. La por que teníem és que la gent està acostumada a un tipus de ficció televisiva i Pelotas s’allunyava del tempo i el ritme habitual. És una sèrie on sembla que mai passen grans coses. Però els indexs d’audiència més propers: la teva família, el porter de l’escola del nens, el senyor del pàrking, et comentaven que s’anaven enganyat, i aquest era el millor dels símptomes.

Havies jugat a fubol?

JC Sí, de petit, però era bastant dolent. Un fet que em repetia constantment el meu pare des de la banda. Jugava al Guimerense i el nostre màxim rival era el Santa Eulàlia. Participàvem a la lliga del Baix Llobregat, una competició, diguem-ne, dura (riures). A mi em sabia greu quan venien equips de Barcelona.

En el meu pas efímer pel periodisme esportiu vaig cobrir molts partits de Regional. I, encara que no és una sèrie sobre futbol, sí que capta molt bé la vida d’aquests equips de barri, que més que clubs són famílies.

JC Nosaltres no volíem fer un sèrie sobre futbol, la intenció era que el futbol fos el decorat de fons sobre el que teixir trames personals. No volíem parlar de fores de joc ni faltes, però sí dels seitons i les patates braves al bar  del camp.

Pels teus treballs anteriors com actor, sorprén el to costumista dels teus treballs com director.

JC Sí, però tampoc és una cosa premeditada. Surt així i no sé per què. Sí que és veritat que a la tele i al teatre he fet moltes burrades. Potser tinc una mena de balança interior que ha volgut equilibrar les coses.

Fa la sensació que actualment et sents més a gust dirigint que actuant.

JC Potser sí que actualment em sento més a gust en el món de la ficció. He fet molts programes d’humor basats en l’actualitat i estic cansat de si la Belén Esteban s’ha operat el nas i farà les campanades o si a un presentador de Telemadrid li han fotut una pallisa per culpa de Wyoming.

Què hi ha del projecte de sèrie sobre l’atracament al Banco Central?

JC És el que farem quan acabem la segona temporada de Pelotas. Serà una minisèrie de dos capítols. És una història a la que li tenim moltes ganes, perquè no deixa de ser una comèdia amarga: quatre xoriços que es van fotre en una embolada que els hi venia molt gran. Un Ocean’s Eleven en negatiu.

Què és això de l’Hospiwood?

JC És un invent d’un maquinista de Tapas per tot l’ambient que es va formar al barri de Santa Eulàlia mentre rodàvem la pel·lícula, que semblava un plató de Bollywood. Era estiu i els veïns baixaven al carrer amb cadires a mirar el rodatge, i quan repeties quatre vegades el mateix pla et demanaven que passessis al següent (riures). Era molt divertit. Recordo que vam estar rodant al bar durant una setmana i vam marxar. Quince dies després vam tornar, i va aparèixer la meva mare amb una amiga, i la senyora em va dir, “què passa que us heu deixat de rodar algun pla?”. Això de Hospiwood no és cap productora ni res, però és un nom que ens agrada.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s