ENTREVISTA AL PERIODISTA TONI CLAPÉS

La tercera onada de l’any 2009 de l’Estudi General de Mitjans ha confirmat que, una vegada més, en Toni Clapés és el líder d’audiència a les tardes. Una merescuda recompensa a tretze anys al capdavant del Versió, un dels millors programes de ràdio a Catalunya.

Any rere any líder d’audiència. Quin és el secret del teu èxit?
TONI CLAPÉS Sincerament, no ho sé. No tinc cap fórmula, si la tingués muntaria franquícies a França i Alemanya… Suposo que és l’equilibri, la suma d’entreteniment i informació.
Et fa respecte el terme líder?
TC Sí. Si tu ets el líder, l’empresa on treballes i l’entorn en el que et mous et pressionen per continuar sent líder. Però en un pla personal, no sento tan la pressió de seguir sent líder, com de mantenir el nivell. Que la gent no digui que el programa ja no és el que era. Això és el que més em costa.
A la Viquipèdia, que no és gaire de fiar, diuen que vas començar fent radiofórmula.
TC És cert. Vaig començar a Ràdio Minuto, on la fórmula era una notícia i un disc, i jo m’encarregava de la selecció musical. Aquesta va ser la meva primera feina remunerada.
La ràdio és el teu mitjà?
TC A dia d’avui sí. A la ràdio he tingut la sort de trobar-me amb gent que ha tingut paciència i ha confiat en mi, i a la tele no s’ha donat aquesta circumstància. Quan vaig començar el Versió a Catalunya Ràdio, el primer EGM no va anar bé i van continuar apostant pel programa, a la tele, amb Efectes Secundaris, només vaig poder fer tretze programes. Des d’aleshores, a la tele, com a programa propi ja no he tingut més oportunitats.
En canvi ja portes tretze anys a la ràdio fent el mateix programa.
TC Sempre estaré agraït al director de Catalunya Ràdio, el Josep Maria Clavaguera, i al cap d’audiències, Jordi Català, per apostar per un programa que en un inici només havia de durar una hora i que tenia unes audiències no gaire bones.
Avui en dia es tindria aquesta paciència amb un programa de ràdio que comences fluix d’audiència?
TC Les urgències històriques, com deia el Menotti, de la tele s’han passat a la ràdio. Les graelles dels últims cinc anys han estat molt canviants. Si un programa no funciona el primer any, fora. Si ara comencés el Versió segurament només duraria un any.
La ràdio és el mitjà de comunicació amb més futur?
TC No ho sé, el que sí crec és que a la ràdio es poden fer moltes més coses. És un món que pot donar molt més de si. El dia que la ràdio comenci adaptar alguns dels formats de la televisió donarà un salt brutal.
I per què ningú no ho fa et encara?
TC El que passa, i aquí englobo tots els mitjans, és que els que manen són molt conservadors. El risc és una cosa que costa.
Tens en ment algun programa diferent al Versió?
TC Bé, quan l’acabi.
Trezte anys més de Versió?
TC No, això sí que no. És possible que només continuï un any més. Tinc ganes de fer altres coses. A més, hi ha anys que et generes molta pressió, i aquest, no sé perquè, n’estic notant més que d’altres. Són tretze anys fent el Versió. La gent sempre t’exigeix més, i potser tu ja no pots donar més del que dones. És en aquests moments quan et planteges fer altres coses.
Alguna cosa d’esports, tu que ets gran seguidor de la Fórmula 1?
TC Et diré una cosa que no havia dit a ningú. Vaig tenir la possibilitat, fa un parell d’anys, de marxar de RAC 1 per fer esports. Però ho vaig desestimar perquè em sento bé a la casa i en aquell moment estava molt centrat en fer el Versió.
Que serà del senyor Marcel·lí quan no hi hagi el Versió?
TC El senyor Marcel·lí, encara que és gran i està jubilat, té vida pròpia i es val per si mateix.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s